Almindelige spørgsmål

FAQ

HVEM BRUGER HOMØOPATI?

Alle slags mennesker fra alle samfundslag. Mange berømte mennesker bruger homøopati, herunder Dronning Elisabeth og prins Charles, Paul McCartney, David Beckham, Tina Turner, Cathrine Zeta–Jones, Boris Becker, Usain Bolt, Jane Fonda, Whoopi Goldberg, Cher, Mahatma Gandhi… Listen forsætter.

Nogle mennesker er heldige at vokse op med homøopati, mens andre kommer til en homøopat, efter at konventionel medicin ikke har hjulpet dem. Mange lider af kroniske tilstande så som astma, eksem, allergier, hvor konventionel medicin kun er palliativ og kortvarig. Eller de kæmper med den onde cirkle af bivirkninger, som konventionelle lægemidler kan medføre. Mange familier kommer til homøopat, fordi de føler sig utilpas ved at give deres babyer og børn kemiske lægemidler. Andre ønsker sig en mere naturlig og bæredygtig tilgang til sundhed.

KAN HOMØOPATI HJÆLPE MIG?

Homøopater opsøges af patienter i alle aldre med en lang række forskellige sygdomme og lidelser – både fysiske og psykiske – som kan være akutte eller kroniske. Ofte observeres en række diffuse symptomer, hvor der ligeledes er en udpræget mangel på medicinske diagnoser og resultater. En præcis medicinsk diagnose er ikke nødvendig for at begynde hos en homøopat, da denne behandler hele individet og ikke kun symptomerne. Homøopati kan derfor med fordel benyttes af mennesker, der lider af eksempelvis kronisk træthed, smerter eller stress. I min praksis ser jeg gamle og unge, kvinder og mænd, mennesker fra alle slags erhverv og med en bred vifte af problemer. Hvis du er i tvivl så bare spørg mig. Du er hjertlig velkommen til at ringe og tage en uforpligtende samtale med mig om din situation.

Eksempler på anvendelsesmulighederne for homøopati

Her følger eksempler på symptomer der kan behandles med homøopati: Tilbagevendende infektioner, øre-, næse- og halsbetændelse, allergi, astma, hovedpine, migræne, hudproblemer, herunder vorter, eksem og acne. Søvnproblemer, fordøjelsesproblemer, klimakteriebesvær, PMS, PCO, endometriose, urinvejsinfektioner, psykiske plager som angst, panik, depression og koncentrationsbesvær. Og meget meget mere…

HVAD KAN JEG FORVAENTE UNDER EN HOMØOPATISK BEHANDLING?

I nogle tilfælde sker der en mindre forværring af symptomerne inden de forsvinder. Dette er en almindelig reaktion og skal ikke give anledning til bekymring.

Sygdomme indeholder et fantastisk potentiale til vækst og selvudvikling.  Man vil opnå en dybere indsigt i sig selv og sine symptomer, hvilket vil bidrage til at gamle ugunstige mønstre brydes. Dermed er symptomerne ikke længere nødvendige og de forsvinder.

FORMÅLET MED BEHANDLINGEN

Målet er selvfølgelig at gøre dig symptomfri. Gennem små doser af individuelt udvalgt homøopatisk medicin vil din krops selvhelbredende kraft genvinde styrke og der er ikke længere brug for symptomerne. Din krop vil blive stærkere overfor ydre påvirkninger, som vi i dagligdagen bliver udsat for, uden at behøve medicinering. Derved opnår du et stabilt godt helbred, hvilket må siges at være den bedste form for sygdomsforebyggelse der findes.

Sygdom opstår når kroppen ikke længere kan opretholde den indre fine balance. Det starter ofte med nogle små vage symptomer som du måske ikke en gang mærker. For at genoprette balancen så vil symptomerne tiltage og råbe højere. I konventionel medicin så giver man medicin for at fjerne symptomerne eller undertrykke dem. En helhedsorienteret medicin, lige som homøpati vil til en hver tid fokusere på sammenhængen mellem symptomerne, og behandle den underliggende årsag, for derigennem at genoprette balance. Din krop vil blive stærkere og på egen hånd klare at håndtere ydre påvirkninger, som du i dagligdagen bliver udsat for, uden at behøve medicinering.

For at blive syg kræves det, at der er en modtaglighed, ligesom en dør der står åben. Et eksempel er under influenza-sæsonen. Det er ikke alle der bliver syge. Med en stærk krop som er i balance, så slås virus og bakterier ned med det samme, fordi døren er lukket.

En krop der til daglig er i kamp med kroniske symptomer, hvor du måske oplever stress, søvnproblemer eller fylder din krop med usund mad, vil være en krop, der er mere modtagelig for sygdom.

Mit mål for dig, foruden at gøre dig fri for symptomer, er at gøre dig så sund og stærk som muligt, så at du kan stå imod ydre påvirkninger og bevæge dig med en frihed i både krop og sind.

Helse er enligt mig, frihed fra begrænsninger.

HVAD ER HOMØOPATISKE LAEGEMIDLER?

Samlet set findes der mere end 8.000 homøopatiske lægemidler, som alle er fremstillet af elementer fra mineraler, plante- eller dyreriget. Homøopatiske lægemidler bør ikke forveksles med kosttilskud eller urtemedicin. Lægemidlerne produceres af professionelle farmaceutiske virksomheder og fremstillingen foregår uden ødelæggelse af naturen eller mishandling af dyr. Alle lægemidlerne er testet på friske mennesker efter fastsatte kriterier. Fremstillingen sker gennem en systematisk fortynding samt rystning, der sørger for at medicinens helbredende egenskaber fremmes og giftige bivirkninger forsvinder. Homøopatiske lægemidler kan derfor anvendes af gravide og børn. En homøopat anbefaler altid den mindst mulige dosis af en medicin, da disse ofte virker mere stimulerende end en stor dosis. Selv en lille dosis fortsætter med at virke i nogen tid, efter at du har taget det – i uger, måneder eller endda år i nogle tilfælde. I homøopati siger man ”less is more”. Medicinen kan fås som piller, tabletter eller dråber.

HVAD BETYDER ORDET HOMØOPATI?

Ordet homøopati stammer fra to græske ord; hómoios som betyder ”lignende” og pathos der betyder ”lidelse”. Lignende helbreder lignende eller similia similibus curentur er et af de grundlæggende principper bag homøopati. Dette betyder, at det som fremkalder symptomer hos et raskt menneske, også kan fjerne disse, hos en som er syg. Princippet var for mere end 2000 år siden en del af de grundlæggende tanker hos Hippokrates, som grundlagde den almene medicin. Senere blev homøopatien udviklet af den tyske læge og kemiker Dr. Samuel Hahnemann (1755-1843).

KAN JEG BEHANDLE MIG SELV?

Alle kan lære at bruge homøopati til behandling af enkle – ofte akut opståede problemer. Jeg anbefaler, at du også gør det, især hvis du er mor eller far til børn. Jeg råder altid forældre til at købe et homøopatisk kit med tilhørende guide til behandling af mindre lidelser i hjemmet.

Det bliver dog mere kompliceret, hvis det er kronisk, eller en langvarig lidelse. Med andre ord, noget du har haft i flere måneder eller år. Eller du har undertrykt et kronisk problem med konventionelle lægemidler over en længere periode. Det bliver også vanskeligere, når du har at gøre med sundhedsproblemer, der er nedarvet i familien. I kroniske tilfælde og i tilfælde, hvor du ikke kommer nogen steder selv, er det altid tilrådeligt at konsultere en professionel homøopat.

HVAD MED MEDICINEN SOM JEG TAGER FRA MIN LÆGE?

Homøopatiske lægemidler kan arbejde sammen med allopatiske lægemidler og hæmmer ikke konventionelle lægemidler på nogen måde. Hvis du tager regelmæssig medicin ordineret af din læge, er det noget, vi vil diskutere under din første konsultation. Jeg vil ikke råde dig til at stoppe medicin uden at konsultere din læge.